Welkom bij Klimplanten.net! Klimplanten.net is de site met alle informatie over verschillende soorten klimplanten: clematis, klimmende rozenstruiken, blauwe regen en nog veel meer!

Klimplanten kwekerij Houweling

Welkom op kwekerij Houweling. Ons bedrijf is gericht op klassieke teelmethodes. Dit houdt in dat we graag aparte en oude soorten willen kweken. Op een manier die dicht bij de natuur staat. Naast deze teelt doen we ook andere dingen, zo verhuur ik mijzelf als Freelancer en hebben we met de hele familie Fruitbomen.net.

Henk Houweling

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Henk Houweling en ik ben momenteel al 34 jaar kweker. Op mijn 19e heb ik mijn 1e grond gekocht, het stuk aan de Toegangseweg waar ik nu nog steeds woon. Enkele jaren later kwamen vrouw en kinderen. En uiteindelijk ook een prachtig huis waar ik nu op woon. In mijn 1e jaren heb ik vooral rozen geteeld, gevolgd door buxus en huls (ilex). Na deze teelten ben ik iets heel anders gaan doen; ik ben in het tuincentrum-wezen gegaan met 'Het tuincentrum met de gele vlag'. Tegenwoordig een lachertje maar in die tijd hebben we er veel plezier in gehad. Door veel concurrentie tegen mijn tuincentrum ben ik maar weer een tijd gaan kweken. Hierna ben ik terecht gekomen bij snijgroen en snijbloemen. Dit doe ik nog steeds op kleine schaal. We kweken momenteel blauwe hortensiabloemen (Hydrangea 'Bodensee') en kronkeltakken (Corylus avellana 'Contorta'). Ik hoop de komende jaren te beginnen met de teelt van verschillende soorten aparte of oude fruitrassen in kleine aantallen.

Januari 2009 is de familie Houweling Fruitbomen.net gestart, een project waar de hele familie met veel liefde aan meewerkt. Ons uiteindelijke doel is om een groot assortiment fruitbomen te hebben in alle denkbare maten. Een persoonlijke benadering naar klanten te geven met een kwaliteitsproduct. Veel tijd gaat dus ook verloren in het zoeken van leveranciers door heel Europa. Maar dat is het zeker waard. We zullen nooit alles over fruitteelt weten, omdat het een enorm grote sector is. Toch doen wij ons best om u op elk gebied te adviseren. Fruitbomen zijn over het algemeen erg makkelijk in onderhoud, maar een goed begin is het halve werk. Een juiste plek in de tuin, de juiste grond en nog belangrijker; het juiste ras maakt de hobby-tuinbouwer het leven een stuk makkelijker.

Familie houweling

Maar niet alleen Henk is veel op de kwekerij bezig; Corry, zijn vrouw, is ook elke dag op de kwekerij te vinden. En de kinderen zijn ook enthousiast. Vooral Heiko is in zijn jonge jaren al druk bezig met de kwekerij. Zijn zelf gekweekte buxus-plantjes zijn op de foto's hieronder te bewonderen.


In Januari 2010 komt de familie weer met iets nieuws, het grote succes van de fruitbomen heeft ons geïnspireerd tot de start van iets nieuws. Het zelfde concept: ruime kwaliteit, geweldige kennis en een mooi ruim assortiment met ook aparte rassen leveren met een mooie duidelijke site. Maar dan met klimplanten. Na gesprekken met o.a. Boomkwekerij VD Starre en Boomkwekerij B. van Klaveren; beide gespecialiseerd in de teelt in klimplanten zijn we dit bedrijf begonnen. Geen aparte keuze als u bedenkt dan op onze kwekerij jaren Clematissen en Lonicera's (kamperfoelie) hebben gestaan; de kennis is al in huis!

Heiko's 1e tuin Heiko's 1e tuin
 
De afbeeldingen en teksten van deze site zijn auteursrechtelijk beschermd. Product-foto's worden gebruikt in toestemming van Boomkwekerij VD Starre footer